September

Dato

30.september

27.september

23.september

22.september

11.september

9.september

6.sept

Litt av hvert om smått og stort

Aron kom på besøk i dag. Jeg tror nok at han kjente seg igjen han også, han var i alle fall veldig glad, sprang rundt og logret med halen. Aron og Attika fikk også lekt litt, noe som de begge så ut til å like godt. Jeg synes også de er fryktelig moro å se igjen valpene, og jeg er jo helt overbevist om at de kjenner meg igjen også da :-)

Her er Aron sammen med de to minste barna i familien.

Etter å ha gått tur med Vardell, Embla og Isa - i pøsende regn, tok jeg med Attika på hundetrening. Har meldt henne på valpeshow i november og da må vi trene litt. Det ble nå mest sosial trening i starten og Attika klarte å sjarmere de fleste i senk. Hun er jo som bernere flest vanvittig glad i godbiter. De som hadde en godbit i handa ble raskt oppdaget, og da var hun foran dem med store troskyldige øyne (hun har nettopp lært seg "sitt" og bruker det hele tiden - he,he...). Vi trente litt på å gå pent i bånd, og det gikk jo veldig bra så lenge det er godbit i nærheten...

I dag har vi hatt besøk av Balder, Anne Rita og Asgeir. Det virket som Balder kjente seg igjen, for han var rimelig husvarm etter ca. 2 sekund... Vannskåla bruker Balder som badekar og plaska oppi den hver gang han skulle drikke + alle de andre gangene han på merkverdig vis klarte å lande oppi den... he,he.... - han er jo bare herlig da!!! Balder og Attika fant tonen fort får en si, og det var full fres fra første stund.

Balder og Attika.

 

Her har de to endelig roet ned et øyeblikk, så det var mulig for fotografen å få de med på bildet...

 

Balder

I går var vi til veterinær med alle hundene og de har nå fått sin første rabiessprøyte og pass. Før jeg kan dra til utlandet med gjengen, så er det en lang prosess med sprøyter og blodprøver. I november må vi til pers igjen med ny sprøyte. Så må det gå 4mnd og da må vi til veterinær igjen for blodprøve. Da skal det sjekkes om hundene har bygget opp antistoffer. Prøvene sendes til et laboratorium. Har de ikke den rette antistoffverdien (større eller lik 0,5"internasjonale enheter (IE)), må vi starte på nytt igjen. Er blodverdiene i orden, så gjelder godkjennelsen i et år.

Deretter må hundene revaksineres hvert år.

Som om dette ikke er nok, så må man slik jeg har forstått det også ha veterinærattest (helseattest og vaksinasjonsattest) for å bringe hunden tilbake til Norge. Helseattesten må ikke være eldre enn 10 dager, så blir man lengre enn det i utlandet, må man få attest av veterinær i utlandet. Og til slutt: Når hunden så kommer tilbake til Norge må den også få ormekur mot bendelorm, da det i Norge ikke finnes en art av bendelorm som visstnok kalles "revens lille bendelorm" og den ønsker vi selvfølgelig ikke å få inn hit. Puhhh... Ja, ja, jeg er glad det er strengt, men jeg ser at skal man på utenlandsferie med hunden til neste sommer, så kan det være lurt å starte NÅ med vaksinasjonsprogrammet...

 

Gullen har laget seg ny, flott hjemmeside. Gå inn og se på den da!http://www.123hjemmeside.dk/Albin-Bella-Tyson

N DK UCH Apoletano`s  Issimiake

I dag fikk Vardell`s mor sitt siste cert og kan nå smykke seg med tittelen Norsk og Dansk utstillingschampion!!! Hun ble også BIM!!!!! Vi gratulerer så mye til eier og oppdretter Bjørg, fra Kennel Apoletano, Notodden!!!!!!

Da er Vardell avlest fri for AA og HD og er dermed godkjent avlshund!!!!!

3.september

Lørdag dro Magnus og jeg til Steinkjer på utstilling. Med på lasset var Isa, Ariadne og Attika. De to sistnevnte var med på sin første utstilling, men bare som observatører. De fikk oppleve mye og var veldig flinke!

Attika og Ariadne

 

Isa gjorde det ikke så verst denne helga heller, hun fikk HP (hederspremie) og ble nr. 3VK(vinnerklasse).

Fruen i huset glemte fotoapparatet (ikke første gang det!!), og venter derfor på bilder fra fotograf og altmuligkvinne Gullen. Hva skulle vi gjort uten deg!!!! Da er bildene på plass - kjapt levert som alltid! Tusen takk, Gullen!