Mai

Dato.

31.mai

29.mai

26.mai

25.mai

24.mai

23.mai

22.mai

21.mai

20.mai

18.mai

1.mai

Litt av hvert om smått og stort i Havika.

I dag fikk jeg endelig "somla" meg på hundetrening. Jeg har ikke vært noe flink til å trene lydighet med hundene i år, dessverre. Vel, skulle liksom prøve å ta igjen nå da, tre dager før utstilling, og det er nok det man kaller "i siste liten" vil jeg tro... Jeg ble likevel positivt overrasket over Vardell, jeg fikk god kontakt med han og han gikk ikke så verst i båndet heller.

Kaos her?

 

Langt i fra...

Vardell ble bokstavelig talt omringet av fire Cavalierer. Han stod i midten med halen rett til værs, og så ut til å like situasjonen svært så godt.. På bildet til venstre er det Kari Helene og Liv Anne som prøver å holde orden på Isa, Theo, Rino, Oscar , Lady og Vardell.

Da er de første "sin-kyrne" sluppet ut på beite. Gammel kyrne er alltid greie å ha ut, de har vært ute mange ganger før, og tar det hele med knusende ro. Det er likevel tydelig å se at de syns det er greit å få komme ut en tur. Vardell var med på det hele, for å se og lære... Han var nok litt ivrig i tjenesten, da han synes det var veldig morsomt å jage dem. Heldigvis lar ikke gammelkyrne seg så lett jage, de snudde seg i stedet og så olmt på han. Da ble han ikke så "eplekjekk" lenger.

Fredagskvelden er den store TV-kvelden for meg. Da kommer yndlingsprogrammene på løpende bånd; Beat for beat, Nytt på nytt, Først og sist og Politiagentene. Bakte poteter med stekt løk og sopp, skinke, TINE meierismør, rømme og TAB - ekstra var også i boks. Alt var klart for å innta godstolen. Skuffelsen ble formidabel da jeg oppdaga at "sommer TV" har startet igjen. Det var ikke festspillene i Bergen jeg hadde sett for meg. Dalziel og Pascoe prøvde så godt de kunne å rette på min store skuffelse, men klarte det ikke helt. Vel, det er jo i og for seg greit også at Skavlan, Almaas, Hærland og co tar pause til høsten, så har jeg noe å glede meg til da også!

 

Ha ei riktig fin helg!

Vardell er i kjempehumør for tiden. På tur i dag var han virkelig i sitt ess. Sprang i full galopp, bråstoppet, la seg ned og så på oss andre med det skøyerblikket. Så bars det opp igjen så mosen fløy rundt han. Jeg måtte le, han var så snedig. Isa og Embla skjønte ingenting, så bare rart på han. Isa skulle prøve å være med på leken, men ga opp da det ble for mye snurring og hopping.

Dagens luftetur med hundene ble en våt fornøyelse. Det "bøtter" ned med regn. Gjorde den tabben å skryte av været i gjesteboka til Bjørg, det viste seg å ikke være så lurt...Jeg sliter litt med "dørstokkmila" når det er slikt vær, men egentlig er det litt godt og forfriskende når man først har kommet seg ut.

 

Bård monterte høytalere i melkegrava i dag. Kveldens melking ble da veldig så hyggelig med kaffe, sjokolade og musikk "tel arbe". Vi måtte imidlertid ha radioen veldig høyt på for å overdøve pulsatorene, så kyrne lurte litt på hva det var som foregikk.

Jeg har forlengst gitt opp å holde rent i huset. Det er mengder med sand som draes inn av de firbeinte og tobeinte for den del. Å holde rent føles som å "måke snø når det snør hele tiden". Jeg skal ikke klage, jeg har selv valgt det, he,he..

 

Glemte en stor bolle med pastasalat på benken i dag, måtte hjelpe Bård i fjøset. Den var tom da vi kom inn igjen og jeg vet hvem som har spist det opp også. Ikke en pastaskrue igjen. Den slankekurer til Vardell fungerer litt dårlig, men pasta er kanskje slankende det....

Har prøvd å justere litt på sidene, etter gode råd fra dere - flott å få tilbakemeldinger! Sliter med gjesteboka enda, den faller ut noen ganger. Bård prøvde å rette på den , vi får se om det ble bedre.

 

Stein Erik klarte førerprøven i dag, så nå har vi en bil mindre her på gården. Jeg har en liten følelse av at det kan bli spørsmål om drivstoffpenger etter hvert....Vel, jeg har i alle fall ordna meg med sjåfør til Geilo nå da - greit å ha noen å bytte med.

 

Skal til Svartfjellet med hundene i kveld også. Jeg har faktisk vært ganske flink den siste tiden med trimming, så nå tror jeg formen er stigene for meg og hundene. Svartfjellturen er en skikkelig klatretur, så jeg håper det bygger litt muskler, jeg syns i alle fall Vardell har fått bedre "motorikk" av det.

Nå tror jeg hjemmesida fungerer sånn noenlunde, hyggelig å få hilsener i gjesteboka!

 

I dag var det duket for NAMSOS - løpet 2006. Det er en årlig begivenhet i Namsos, og mange tar turen rundt den 8 km lange løypa, som forøvrig går gjennom gården vår. Jeg, Vardell og Isa deltok i år. Jeg byttet hund når jeg kom opp til gården vår, og Isa ble med resten av turen inn til mål. Veldig fin sosial trening for hundene , med mye ståk og bråk og masse folk.

I natt klarte jeg, med meget god hjelp av en kamerat av Magnus, han Even, å få deler av hjemmesida mi opp. Gjesteboka er ikke opp og går, og høner-sida får jeg heller ikke opp - enda...

Var hos dyrlegen i dag og tok blodprøve av Embla. Hun var dessverre ikke drektig. Vi får se om vi prøver igjen på neste løpetid.

 

Jeg vil imidlertid si TUSEN TAKK til Bjørg og Bjørn på Notodden, som hjalp en "forvirret" trønder på parringstur for første gang. Jeg lærte veldig mye på disse dagene, bla. at det er lurt å ta en blodprøve før man reiser 80 mil for å parre.....

Isa har løpetid, det er nå den 10. dagen, og Vardell er "spinnvill". Han har regelrett nesten gnaget seg gjennom ei grind i gangen, det ser ut som om det har vært bever i huset - fliser overalt. Da jeg stod opp i morges hadde han revet ei grind av hengslene og kommet seg på loftet. Han lå og sov i senga til Stein Erik - sikkert helt utslitt. Jeg tok han med i fjøset, han fikk ligge på melkerommet. Isa hadde jeg heldigvis stengt inne på eget rom!

 

Ellers er 1.mai en vanlig dag for bønder å spre møkk på. Bård Magne skal pløye i dag. Jeg og gutta skal fli hos kalvene. Jeg må vel også starte med å rake i hagen + fjerne "avfall " fra 3 hunder gjennom vinteren. Jeg har en liten jobb der ser jeg, he,he...