Januar

Dato

31.januar

30.januar

29.januar

27.januar

26.januar

14.januar

25.januar

10. januar

8.januar

7. januar

1.januar

Litt av hvert om smått og stort

Her er noen bilder av meg og Attika på kveldens trening i Namsos hundeklubb. Vi driver og øver litt til utstilling.

Det er ikke mye å skryte av når det gjelder eggproduksjon her i gården nå nei - 3 egg i dag. Vel, det holder akkurat til en porsjon rømmevafler nå til kvelds. Gammelhøna hu "Sjefine" døde nå i helga. Det var Magnus som fikk henne for 4 år siden og hun var vel 4 år når han fikk henne , så hu blei 8 år. Tror ikke hun har lagt så mange egg etter at hun kom hit, men hun var så snill og forstandig så hun hadde vi ikke hjerte til å ta. Jeg har noen høner som er typiske eggleggere (hvite italienere) og så har jeg rasehønene som ikke er så gode eggleggere. Jeg må vel skifte ut enkelte høner nå til våren hvis de fortsetter å legge så lite med egg.

Apoletano`s Unsolved Mystrery (Lex) Isa

Dette er morfaren til Isa, Lad`s Urban. Jeg synes han er en meget fin hund.

Her er foreldrene til valpene som forventes å komme i slutten av mars. Det blir spennende å se om det ble noe. Lex, som han kalles, er en stor hanne. Han veier 62 kg og er 68 cm høy. Hans far Indian Hills Showtime v/Keilissa er champion i flere land og har i tillegg en fantastisk god HD og AA statistikk etter seg. Chomper, som han også kalles er født i Amerika, men bor nå i Sverige. Lex`s mor er også champion og har også gode statistikker på HD/AA. Isa`s far Mimas 2 av Hennumkroken har også en meget god avkomsstatistikk angående HD/AA. Mer om dette kan leses under oppdrett og linker som ligger der.

Notodden tur.

Her er dama som leiter tyrirøtter i Telemarkskogen. Finner hun ei tyrirot, så blir den til et gedigent bål i løpet av kort tid - dog med hjelp av tennvæske!!! Jeg har da lært at en tyrirot ikke er en "råttistøbb" som jeg yndet å kalle det.

 

Til alle dere som ferdes i Telemarkskogene: Skulle dere se et gedigent bål i skogene rundt Notodden, så er det altså bare Bjørg som er ute på tur med hundene!

Her er Anne Lise ved bålet. Vi spiste pølse og "læms", drakk kaffe og kosa oss fælt!

 

Jeg fikk også testet Landcruiseren opp gjennom skogsbilløypa til Bjørg. Vi slapp å bli stående fast der oppe, heldigvis - tror det er noen som har kjørt seg fast der før, og gravd med fiskebollebokser for å komme løs....

 

Vi var også en tur ut til Inge der jeg fikk treffe Valentino, bror til Vardell. Det var veldig moro å se han, og jeg så mange likhetstrekk mellom de to brødrene. Inge spanderte pizza og satte på en videofilm fra en av de mange turene Anne Lise, Bjørg og Inge har hatt sammen med hundene. Jeg vet ikke sist jeg har ledd så mye. Vi formelig lå i sofaen og gapskrattet. Det var så utrolig morsomt å se på hunder, pølsespising og vedsanking i et sant kaos. Pølser og lomper hang i et tre for at hundene ikke skulle ta de, og sannelig hadde de ikke drasset med bløtkake på toppen av det fjellet!!!

 

Tusen takk Bjørg og Anne Lise for kjempefine dager der nede, jeg hadde det virkelig trivelig!!!

Jeg fikk jo også hilset på Ariadne og det var jo kjempemoro å se henne igjen.

 

Her er bilde av søstrene sisters; Attika og Ariadne.

Vardell Embla

Isa Attika

Bein er noe av det beste vi vet. Her ligger vi i snødrevet og koser oss.

Da har Isa startet løpetid, endelig!!! Regner da med at det blir tur til Notodden i løpet av neste uke.

 

Ja Bjørn, nå må du finne fram dongeribuksa med slitte knær, bønsjen fra Havika kommer! Regner med du har friskt i minne fra sist vi var på besøk, he,he...

 

Dere der nede i Notodden er jo bare så snille og gjestfrie. Bjørg og Bjørn som hjelper meg med å få parret en tispe, nok en gang, med alt mas og kjas det innebærer. Anne Lise som tilbyr overnatting for meg og Isa. Tusen takk, jeg setter stor pris på det!

Dagens luftetur med hunden ble en våt fornøyelse, det pissregnet!! På grunn av all snøen (som sikkert ikke blir liggende så lenge nå) kan vi ikke gå turene våre over fjellet. Går nå etter oppkjørte skiløyper, til stor ergrelse for kondomkledde skientusiaster, men det bryr jeg meg ikke noe om. Det må være plass til alle - også oss som har hunder mener nå jeg!! Jeg går ikke i lysløypa da, men etter en annen skitrasè der hodelykt er nødvendig for å ferdes. Slipper da i alle fall å treffe folk på kveldstid, og i dette været er jeg som regel rimelig alene i skogen også.

 

De derre rømmevaflene i går kveld ble en total fiasko. Røra brente seg fast i vaffeljernet så til de grader at jeg trodde jeg måtte kaste hele vaffeljernet. Bård ga opp håpet om deilige rømmevafler og prøvde forgjeves å steike vafler i steikepanna! Det gikk ikke stort bedre det heller og det hele endte med at røra ble kastet.

Endelig hjemme igjen!!! Da er det bare å vente og se om det kommer små bebbiss-bernere i slutten av mars!! Mere info om mine opplevelser i Telemarkskogen kommer etter at jeg har gravd frem kjøkkenbenken...

Nå ligger det ca. 10 cm snø her i Havika og den håper jeg blir liggende. Det er så deilig å slippe dette søleværet! Vi har vært over Skarfjellet hver dag nå i helga, men kommer det mer snø da blir det tungt ja...

 

Skal til veterinær i morgen for å måle progesteron -- nivået og ta celleutstryk på Isa for å få en pekepinn hvor i løpetida hun er. Regner med jeg starter å kjøre mot Notodden på tirsdag selv om jeg kanskje kommer litt for tidlig. Vel, jeg vet mer i morgen etter vet.besøk.

Disse to damene, av rasen Brown Sviss, var MEGET behjelpelig. De vek ikke fra meg et sekund og fulgte med på hvert spadetak...

Her er jeg i gang.

Da er vi ferdig. Dette bildet er deler av den midterste doble liggebåsrekka i løsdriftsfjøset. Her er det bare melkekyr.

De tre bildene ovenfor er fra grisefjøset som vi nå har gjort om til liggebåser for ungdyr. På de to siste bildene sees så vidt åpningen inn til det gamle kufjøset. De går inn dit for å spise. Bildene er litt mørke, men i gangarealet vil det være litt møkk, det er ikke til å unngå... Neste prosjekt nå er å pusse opp det gamle kufjøset. Der er kalvene, kviger og sinkyr (de kyrne som skal kalve).

Da er en den første helga i det nye året snart over og julepynt og tre er nå "kastet" ut. I dag har jeg gått turen over Skarfjellet med hundene igjen, en tur vi har gått veldig mange ganger i 2006. Disse turene med hundene er noe jeg gleder meg til hver dag og jeg tror nok hundene mener det samme.

 

Hele fredagen gikk med til klauvskjæring av kyrne. Klauvskjærer kommer til oss ca. to ganger i året der vi sjekker opp kyrne`s klauver. De som vi ser har feilstilling eller halter tar vi etter behov, de andre blir sjekket en til to gang i året. Dette er viktig for å unngå klauvskader og feilstillingsskader hos kyrne. Annenhver uke bruker vi også klauvbad til kyrne, der de går gjennom et skum for desinfikasjon og rensing.

 

Lørdagen kan kalles den store strødagen. Vi trillet ut 9kubikk strø med trillebåre fordelt på to fjøs- puh... Strøet legger vi i haug mellom eller i front foran liggebåsen. Så skyfler vi fram etter hvert som det brukes opp i båsen. Om ca. en måned må vi fylle opp på nytt igjen.

Nyttårskvelden foregikk i veldig rolige former her hjemme. Vi kjøper ikke fyrverkeri av hensyn til hundene, og feiringen består av å spise kalkun etter fjøset og tape i monopol senere på kvelden. Skjønner ikke dette - hvorfor blir jeg bestandig så fort blakk...?

 

Det var bare Embla som reagerte litt når det smalt som verst, litt pesing, men når vi avledet meg godterijakt var alt glemt. Attika som hadde sin første nyttårsaften, lot seg ikke affisere av smellene. Det samme med Isa og Vardell, sistnevnte tror jeg ikke hadde vært redd om han hadde stått i rakettregnet...

 

Takker alle venner og bekjente for året som har gått, og ønsker dere alle et riktig fint og begivenhetsrikt Nytt År!