Desember

29.desember

27.desember

Julaften

Lillejulaften

20.desember

14.desember

10.desember

5.november

Da har hele gjengen vært med på tur over Skarfjellet. Dette var Attika`s første langtur over Skarfjellet, og det gikk veldig bra!Jeg har vært veldig forsiktig med lange turer for hennes del, er så redd for å overbelaste ledd og sener. Samtidig er det jo viktig å bygge opp, slik at hundene får god motorikk, smidighet og styrke. Det viktigste, tror jeg, er å gå i skog og mark der det er mykt underlag og ulendt terreng. Da er sjansene for å få skader i ledd og sener aller minst. Turer på hard asfalt er dødens for beina...

 

Her er vi på tur opp...

Isa og Embla

Vardell og Embla,                                                                            Attika og Vardell

              

Isa , Vardell, Embla og Attika                                                    Her har vi kommet opp på myra, puhh

Så går vi innover fjellet, for så å gå ned et "gaupeterreng" på andre siden

Da er vi kommet ned og er nesten hjemme - se den søla da dere....                      Dette er Skarfjellet som vi nå har gått over.

Navn: "Galadriel" (Bård har bestemt...)

 

Født 1.juledag

 

Far : "Var Calano" (dansk)

 

Mor : "Stjerna" NRF

Navn: "Ariadne" - hilser til navnesøster i Notodden!

 

Født 2.juledag.

 

Far : "Cogent Courier" (engelsk)

 

Mor : "Magda" 3/4 Tysk holstein og 1/4 NRF.

 

Inseminert med kjønssbestemt sæd og da ble det jo kukalv.

Da ble det to ku-kalver i jula. Vi trodde det ble lungebetennelse på den ene, men det ser ut til å gå bra. Det hender at kalvene får lungebetennelse hvis de svelger for mye fostervann, da må vi ha dyrlegen slik at de får antibiotika.

Vi har åpnet og spist opp julegaven!!!

Embla og Isa

Attika og Vardell

Da jeg syntes Amaryllusen min så litt "snau" ut alene i blomsterpotta, måtte mamma og jeg ut på en liten luftetur med hundene for å lete etter noe "pjusk" i skogen å pynte med. Det hele endte opp med en langtur rundt Skarfjellet.

 

Å ha med mamma på tur er som å ha med Askeladden: "Henne kan pass", "hen sjø", vent, henne må vi ha med..." Tørrkvister, steiner, moser, lav, lyng og hva det nå alt var, ble stappet ned i posen. Vel hjemme forsvant hun på vaskerommet og resultatet ser dere her:

Denne fikk navnet Skarfjellet.

Vardell er kommet hjem igjen etter ferie hos mine foreldre! Det har vært litt stilt og rolig, men vi har savnet basklompen vårres. Nå er det imidlertid liv i leiren igjen....

Vardell

 

Attika ble henrykt over å få igjen sin kjære lekekamerat. Isa og Embla derimot brukte kvelden på å knurre, glefse og bjeffe - de var ikke spesielt glade for å få posisjonene sine i uorden... Vardell lot seg ikke merke av de to surpompene, bare stod der med høyt hevet hode og vifta med halen.

 

I dag er alt på det gamle igjen, men Vardell er veeeeeldig interessert i Emblas bakre del, hun er på den 21.dagen nå. Embla derimot er veeeeeeldig lite glad for hans tilnærmelser. Hun glefser, bjeffer og gjør seg veldig kostbar.

Isa og Vardell

 

Det er ikke noe tegn på løpetid hos Isa ennå, men nå når vi har fått hjem "konsulenten" regner jeg med at det ikke går oss hus forbi iallefall....

 

Da skal jeg ta fatt på siste innspurt før jula senker seg over meg...

 

Ønsker dere alle sammen en riktig fin julefeiring, med trivelige stunder sammen med familie, venner og de gode, herlige bernerne vårres!!!

Er du som meg, litt sent ut med sølvpussingen, får du her et kjempetips på enkel sølvpuss. Jeg har selv praktisert det i dag, med vellykket resultat!

 

Legg sølvet i en kjele kledd innvendig med aluminiumsfolie. Hell over kokende vann til det dekker sølvet og tilsett 2-3 ss salt eller bakepulver. Gå tur med hunden(e). Når du så kommer tilbake er sølvet blankt!! Skyll og tørk godt.

 

Kjempesnedig! Fikk tur med hundene og sølvet pussa seg selv!!!

På venstre side i fjøset er for ungdyr mellom 3-6mnd. På høyre side 6-12 mnd. Målet er å bli ferdig med høyre side i mellomjula...

 

Som dere ser er problemet at ikke alle helt skjønner hvor det er best å ligge og legger seg derfor i gangarealet. Dette gjelder de største dyra, de minste skjønte poenget med en gang. I en overgangsperiode må man regne med slike problemer. Selv om disse dyra helt fra fødselen av er vant med å ligge på gummimatter, så kan det være liggebåsene som er litt skumle. Vi får håpe det går seg til, de blir lett skitne hvis de velger å ligge i gangarealet...

 

Jeg har vasket fjøs og nå tror jeg det snart er renere i fjøset enn inne i huset...

Da er vi halvveis ferdig med å omgjøre grisehuset til ungdyravdeling. Hele fjøset er omgjort til liggebåser med gummimatter. Veggene på den ene tverrveggen er åpnet og de får spise på forbrettet i det gamle kufjøset.

Et bilde av Attika, snart 6mnd.

Skulle bare justere litt på fargen på de interaktive knappene på forsiden, men det hele utartet seg, så nå holder jeg på å forandre på alt og det tar tid... Opp i det hele så ble det selvsagt trøbbel med disse knappene, og nå har hjemmesiden bare fungert sånn halvveis - at jeg begynte med dette da!!!

 

Vardell er hos mamma nå, snakket med henne i dag og hun sier at det går så bra. Hun er ute å går tur med han og Prinsi tre ganger om dagen, han er må på kafebesøk hos naboer og også med på butikken. Det var det beste at han fikk være der når det nå er løpetid i huset. Nå før jul er jeg mer borte enn vanlig og jeg tror ikke Bård hadde helt klart å passe på nei... Så i boka mi at Isa kom 14 dager etter Embla på forrige løpetid, så da kommer den 11.dagen på lille julaften hvis det blir slik... ja,ja...vi får se...

 

Ellers så ligger jeg MEGET dårlig an i juleforberedelsene. Har ikke baka eller vaska det døyt og kjøpt bare en julegave, men regner med å komme i havn på et eller annet vis.. Ønske dåkk aill ei riktig fin førjulstid!

Dato

Litt av hvert om smått og stort