April

Dato

29.april

25.april

21.april

15.april

14.april

2.påskedag

Langfredag

Skjærtorsdag

4.april

Litt av hvert om smått og  stort

Det er helt utrolig hvor fint det er å kjøre nedover til Sunndalsøra. Når man kommer fra "gråe, triste Namsos" og

kjører nedover denne strekningen mot Sunndalsøra så tror man at man har kommet til paradis. Det var så urolig grønt og fint og med fjellene på hver side som med sine snødekte topper omkranset begge sider av dalen -   ja det må oppleves!!!!

 

Etter å ha sjekket inn på hotellet-  ehemmm, skull liggi fint ja, så tenkte jeg det var best å dra til utstillingsområdet for å sette opp teltet. Hadde litt dårlig følelse angående det teltet, ikke helt stø på hvordan man får det opp sjø... Det skulle jeg selvfølgelig ikke innrømme så jeg startet med friskt mot etter å ha snakket med Hilde (hadde egentlig håpet de var dere nede, men nei da de kom ikke før neste morgen). Det tok vel nøyaktig 7.min før hun

fikk telefon fra meg igjen, da stod jeg der nede på utstillingsplassen med teltstenger som lignet beina til en edderkopp og jeg skjønte i alle fall ikke hvordan jeg skulle gripe an dette. Så en mann som nærmet seg og prøvde da å late som jeg hadde full kontroll. Fikk da opp teltet etter god anvisning fra Hilde og  det hører forøvrig med til historien at jeg måtte ha hjelp til å få det ned også....

 

Klarte også om morgenen å utløse brannalarmen på hotellet, så en lettere stresset hotellvertinne ringte kl.0600 om morgenen og lurte på om det var brann inne hos meg. Det var det ikke, jeg bare dusja...

 

Attika stilte i juniorklassen og der var det 8 påmeldte. Isa stilte i åpen klasse og der var det 5 påmeldte.

 

 

 

RESULTATER

Attika:1kval, 2konk, CK, 4 BTK.

Isa:1kval, 1konk, CK, 5BTK(upl.)

Havik`s Attika og Isa nr. 4 og 5 i BTK. Attika var bare en plass fra certet da de to første var championer.

 

BIR Tiviniro`s Black Velvet og BIM Kaizer Kompis av Hiselfoss

 

TUSEN TAKK til Tone som handlet Isa for meg og til Gullen som igjen har tatt så flotte bilder!!!!!!

 

Klikk på navnene så ser du kritikkene til Isa og Attika.

Det er så fint å være i skogen nå om kveldene. Har vært over fjellet med hundene så og si hver kveld denne uka og på turen ned fra fjellet, langs en gammel kjerreveg, så synger fuglene for full hals - den ene høyere enn den andre. Det er spesielt Svarttrosten som høres godt. Den liker jeg med sin melankolske røst. Mange syns den høres trist ut, men jeg syns ikke det, jeg blir glad av å høre på den.

 

I kveld har jeg, Isa og Attika vært på trening i regi av Namsos hundeklubb. Tema for kvelden var lek / belønning. Jeg har trent altfor lite lek med hundene, så de var ikke så veldig interessert i lekene jeg bød dem, det var mye mer interessant i go`biten ja!! Søndag skal vi på utstilling til Sunndalsøra, har meldt på Isa og Attika, så jeg trente litt ringtrening i tillegg.

Her er det lett å stue bort rot og skrot og det var på høy tid med en "ryddeskjau".

 

Nå har gutta fått et "bil og mopedrom" .

 Så ble det et "hunderom" der utstyr og fôr har fått sin plass.

Har startet "vårrengjøring" i den gamle masstua vi har på gården. 

Har også et rom der jeg har "gartnerutstyr" . Driver nå å planter ut Skaugumbegoniaen min. Den er så snedig en sommerplante, blomstrer hele sommeren og tåler regn! Om høsten før frosten kommer tar jeg den opp av jorda og tar vekk blomster ,blad - ja alt, og beholder bare knollen som er i jorda. Denne tørker jeg og legger mørkt og frostfritt gjennom hele vinteren . Så er det nå om våren bare å plante den i jord, og så har jeg plante igjen. Knollene deler jeg også opp, så etter hvert blir det mange planter.

Fikk nettopp korreks fra slangedama under her. Hoggormen tok hu opp med hånda, ikke en pinne - GÅR DET AN  sier jeg bare!

Normale folk løper beina av seg hvis de treffer en slik kar, men ikke den dama som sendte meg dette bildet. Bildet er litt utydelig fikk det på min mobil, men det er altså en hoggorm!!! I stedet for å løpe bort fra denne ekle skapningen, som takk og pris jeg aldri har møtt i Namsos skogen og håper endelig jeg slipper det også, så springer dama jaggu etter den og tar den opp med en pinne!!! Hu ringte straks etter denne underlige bildemeldinga (jeg skjønte jo ikke hva det der var) helt vill - og kunne fortelle at hu alltid hadde ønska å løfte på en sånn!!!! Ja, for å si det slik, det er ikke mitt høyeste ønske i alle fall... Jeg lurer virkelig på om jeg tør å være med på tur i Telemarkskogen jeg nå - disse kreaturene liker jeg ikke, så det er sagt...

 

 

Om noen fortsatt skulle være i tvil om hvem denne dama er, så bor hu på Notodden og heter Bjørg og har en og annen berner-sennen hund også....

Jeg vet ikke hvor det har blitt av denne uka jeg, men den har i alle fall forsvunnet før jeg har rukket å sukke. 7 kalver har sett dagens lys siden mandag, den siste kom i natt og vi var inne fra fjøset kl.03.00. Noen av kalvingene ha gått veldig greit, kua har nesten klart alt selv, andre litt mer "hal i og dra". Ja, vi drar så hendene nesten visner bort, høres sikkert forferdelig ut, men kalven må ut. Nå er det rimelig kaos når vi skal gi melk. Noen får av flaske og noen trener vi opp for å drikke i melkebar - alle vil ha melk samtidig og suger på klær, fingre, hår, ører - ja alt de får tak i så og si...

Hei på dere!

Dette bildet er fra den andre kalveavdelingen. Hit flytter vi kalvene når de er ca.14 dager gammel. Her får kalvene melk i en melkeautomat (til venstre i bildet). Kraftfor får de også tildelt i en automat (midt på bildet). Alt styres via halsbåndet de har på seg. Vi kan følge med på data hvor ofte de er inn i automaten og styrer også hvor mye de skal ha. De som ikke har halsbånd er ferdig med å få melk og får kraftfor i en annen automat.mat.

Da er påska ferdig og det har vært en hektisk påske syns jeg. Har vært på tur med hundene hver dag og ellers har vi tilbringet dagene i fjøset. Natt til 1.påskedag ødela en okse drikkekaret sitt, så det var litt av et syn som møtte Bård da han gikk en sen fjøsrunde. Vannet stod som en fontene og hadde bløtlagt halve fjøset. Vi brukte hele søndagen på å rydde og fli etter dette.

 

Det er 5 kviger som skal kalve nå og det er fort gjort at noe kan gå galt, man vet aldri... Kvigene trenger ikke å ha fullt utviklet bekken og når kalven er på veg ut så kan den bli hengende ut av fødselsåpningen. Navlestrengen kommer i klem og kalven begynner å puste. Kalven lever ikke lenge hvis den blir hengende slik så her gjelder det at vi er på plass. Verst er det når de kalver om natta. Selv om vi er oppe i fjøset flere ganger i løpet av natta så kan dette skje i den stunda vi er inne. Hvis vi ser det er "ting på gang" så prøver vi å være der/sove der . I natt "sov" jeg i fjøset. Tok med meg en madrass og noen ulltepper, pakka på meg ull - underklær, lue og varmekjeledress og la meg på fjøsgolvet ved kvigene - litt av et syn tenker jeg... Kan ikke si at jeg sov så mye akkurat, var litt trett i dag ja... Det kom ingen kalv denne natten så får vi se hva natten vi bringe. I natt er det Bård sin tur.

 

Vi vurderer nå å kjøpe oss et overvåkningskamera for å ha i fjøset. Det kan være til hjelp slik at vi bedre kan klare å følge med.med.

Her er bilder fra dagens tur over Skarfjellet. Det er skikkelig snøstorm her i Namsos nå, så det ble en luftig tur må jeg si.

Isa, Embla, Attika og Vardell

Attika

Isa, Embla, Attika og Vardell.

 

Isa skal alltid gjøre ting på sin egen måte, så også når vi tar bilder. Som dere ser på bildene så skiller hun seg ut i mengden. Hun er en veldig snill tispe, men meget spesiell også må jeg si. Hun er mamma jente over sin hals og følger meg hvor enn jeg går.

Sitter her og forbereder meg til neste uke, starter på jobb igjen tirsdag. Hvis dere vil kan dere gå inn på http://nbs.skole.namsos.no å se. Jeg er kontaktlærer i klasse 1A.

I løpet av de to siste ukene har det kommet 5 kalver. En kalv døde under fødsel, dessverre. Det er bare kviger som har kalvet nå og det har vært nære på ved flere anledninger. Kalven i midten på bildet til venstre lå med hodet dreid bakover, så der måtte vi ha hjelp av dyrlege. Det var så vidt liv i henne, men nå er det full fart.

Full fart er en god beskrivelse på Mikkel også. Han er en veldig flott kalv, stor, kraftig og fyrrig (litt lik sin navnebror, ehem). Han er til venstre av de tre på bildet til venstre og også på bildet til høyre.

Her er Mikkel igjen, så innpåsliten at det var nesten umulig å få

tatt bilde.

1.april

I dag var det Isa som fikk en "oppshining" med bading, føning og klipping. Nå er det bare Attika som ikke har fått et bad - hun skal jeg ta i morgen. Egentlig så er det ikke så mye vits i denne badinga for vi er rimelig bløte og skitne etter en tur over Skarfjellet. Det er den siste biten etter avlingsvegen til Bård som gjør det store utslaget - gjørma henger på skoene. Vi må en tur innom fjøset for å spyle av det verste før vi går inn...

Men det er så herlig med nybada hunder, de lukter så godt og får en god myk pels.

Her er jeg og kosklumpen vårres han Vardell. Han er utrolig snill og elsker kos og klapp.